logo-roemond-glazeniersstad-fc.pngDe vele foto’s en dia’s en notities in het privéarchief van Joep Nicolas laten zien wanneer en waar hij wat uitvoerde; in zijn geboorteplaats Roermond, in de rest van Limburg, in heel Nederland, in België, in de Verenigde Staten en Canada, in Curaçao en Colombia. Deze tentoonstelling biedt daarom een panorama van Nicolas’ werk buiten Roermond aan de hand van enkele originele ramen, maar vooral aan de hand foto’s en dia’s uit Nicolas’ privéarchief.

De tentoonstelling ‘Panorama Joep Nicolas - De wereldwijde productie van de glazenier uit Roermond’ is een van de manifestaties in het kader van Roermond Glazeniersstad.

De tentoonstelling is tevens een van de bijzondere projecten van de gemeente Roermond waarbij kunst en cultuur in een nieuwe dimensie worden gebracht. De uitvoering van deze projecten is in handen van het Cuypershuis. Voor de realisatie worden telkens andere gastconservatoren of projectleiders aangetrokken. Voor deze tentoonstelling is het Historiehuis als locatie gekozen.