Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk op het gebied van cultuur en/of vorming en educatie? Dan is werken als museumdocent in het Historiehuis en het Cuypershuis misschien iets voor je.

Als museumdocent verzorgen je vijf tot tien keer per jaar een rondleiding aan schoolklassen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Vóór, na of tijdens de rondleiding maken de leerlingen soms opdrachten of volgen ze een workshop. Museumdocenten die rondleiden in het Historiehuis, doen dat in principe ook in het Cuypershuis.
De spreiding van scholenbezoeken over het jaar is onregelmatig. De rondleidingen vinden altijd plaats op schooldagen, meestal 's ochtends. Een bezoek duurt ongeveer anderhalf uur. Bij het Historiehuis worden de groepen meestal in tweeën gesplitst. De rondleiding duurt per halve groep dan maximaal drie kwartier. 

Museumdocenten moeten didactische vaardigheden hebben op informatie op een interactieve manier over te dragen aan leerlingen van allerlei pluimage. Ervaring als docent of andere professionele ervaring met kinderen is een pré.
Interesse in Cuypers of in de geschiedenis van Roermond is vereist, maar voorkennis hoef je niet te hebben. Nieuwe museumdocenten volgen een inwerkprogramma en ... al doende leert men!

Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur dan een e-mail met je motivatie en een kort cv naar Gerard van de Garde, beheerder van het Historiehuis.